Home Események „Kis mesterségek műhelye” a Gárdonyiban

„Kis mesterségek műhelye” a Gárdonyiban

,,Deák-pingáló”

kis mesterek műhelye

Második állomásához érkezett január hónapban a pályaválasztás megkönnyítését célzó általános iskolákba szervezett szakköre a kazincbarcikai Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolának.

2020.01. 28-án a szuhakállói Gárdonyi Géza Tagiskolába, látogattak el a soron következő programunkkal.

A szakkörön a már előző alkalommal megismert hetedikes tanulók vettek részt, akik érdeklődéssel várták az újabb feladatokat. A foglalkozás során a diákok három csoportban tevékenykedtek. A hangulat megalapozása miatt két csapatépítő játékkal kezdtük a foglalkozást, amelyek a ,,Titkos tekercsek” és a ,, Széttöredezett négyzetek” nevet kapták. A játékok segítségével a tanulók felkészültek a további munkára és megalapoztuk a jókedvet.

A szakkör további részében agyagból formát készítettek, gipszet öntöttek, betűsablont terveztek a saját monogramjukkal. A másik csoport saját tervezésű domborművet készített, amit fekete kartonra helyeztek, és ebből alakítottak ki faliképet. A harmadik csoport gipszkartonfelületre fautánzatú mintát készített, amire az otthonnal kapcsolatos feliratokat és egyéb díszítőelemeket terveztek.

A szakkör záró részében egy játékos feladat segítségével három nagyon kedvelt szakmánk a hegesztő, a kőműves és az irodai titkár tevékenységi területébe nyerhettek bepillantást a résztvevők.

A tanulók ügyességét, kitartását és odafigyelését kis ajándékokkal jutalmaztuk. Az elmélyült munka mellett lehetőségünk volt a diákokkal a továbbtanulásról, az érdeklődési területükről, illetve egyéb szabadidős tevekénységükről beszélgetni. A délutánt sikerült ismét nagyon aktívan eltölteni és a tanulók keze nyomán több kis remekmű született, amit hazavihettek a szülőknek megmutatni.

Nagy lelkesedéssel készülünk a szakkör február végén megrendezendő záró foglalkozására, amit a tanulók is érdeklődéssel várnak.

A szakkört szervező pedagógusok: Forgács Ferenc szakoktató, Horkai Attiláné szaktanár, Ivánné Tordai Melinda szaktanár, Kovács Gabriella szaktanár

      

 

 

dátum

jan 28 2020
Expired!

időpont

12:00 - 15:00