Pedagógusnap 2022

                                               Akikre büszkék vagyunk

  Magyarországon a pedagógusnapot 1952 óta tartják, hagyományosan június első vasárnapján ünneplik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozó pedagógusokat. Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ közösen köszöntötte a pedagógusokat június 3-án a Don Bosco Sportközpontban.

  A Kazincbarcikai Tankerületi Központ elismerő oklevelét kapták:

  Andrásiné Palkó Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusa
  Hanászné Ráki Henrietta, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola tanítója
  Górné Kiss Gabriella, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskola pedagógusa
  Müllerné Toldi Tímea, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola pedagógusa
  Bányi Andrea, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskola pedagógusa
  Kovácsné Üveges Bernadett, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa

  Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült:

  Baranyi Piroska, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola pedagógusa
  Béresné Vécsei Edit, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola tanítója
  Bukovenszki Istvánné, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusa
  Fejes Eleonóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa
  Kapu Zsuzsanna, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusa
  Karászi Györgyi, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusa
  Kocsis Istvánné, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa
  Molnár Anna, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa
  Oláh Csaba György, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola pedagógusa
  Pálkövi Zoltánné, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola tagintézményvezetője, pedagógusa
  Panyiczki Péter Attiláné, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa

  Eötvös József emlékérem kitüntetésben részesül


  Dudásné Kis Varga Márta


  Pedagógiai munkáját a mindenre odafigyelő szakmai alázat és igényesség, a precíz kivitelezés és az érzékeny figyelmesség jellemezte. Ezzel párhuzamosan aktív tagja volt a Pedagógusok Szakszervezetének is, ahol hosszabb ideig mint alapszervezeti titkár, nyugdíjas tagozatvezetőként tevékenykedett. Ezt az áldozatos munkát honorálva, ma az Eötvös József-emlékérem ezüst fokozatát vehette át.

  Fejes Eleonóra
  Fejes Eleonóra tanárnő a nyíregyházi főiskolán szerezte oklevelét négy évtizede, matematika-kémia-informatika szakon. A Pedagógusok Szakszervezetének is ez idő tájt vált máig aktív tagjává. A szakszervezeti kezdeményezések aktív támogatásáért veheti át ma az Eötvös József-emlékérem bronz fokozatát.

  Fodorné Zupkó Katalin
  Munkássága során lelkiismeretesen nevelte és tanította a rá bízott tanulókat. Olyan közösséget formált, ahol mindenki jól és hasznosnak érezte magát. Szakszervezeti tagként pedig kiállt a közösség „jó” oldalán. Mindezekért ma az Eötvös József-emlékérem bronz fokozatát veheti át.

  Molnár Anna
  Pályáját végig kísérte a közösségért való tenni akarás és az a keresztényi hitvallás, amelyből merítkezve igyekezett mindig segíteni embertársain. Szakszervezeti munkáját is ez a szellemiség hatotta át, ezért, ha arra volt szükség, bátran kiállt a közösség érdekeinek érvényesítéséért. 

  Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült

  Kapu Zsuzsanna, a Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusa
  Pedagógiai tevékenységét az igényesség, tervszerűség, a tanítványaival való sokoldalú törődés jellemzi. Mindig szem előtt tartotta az iskola érdekeit, szívügyének tekintette a tehetséggondozást. Fáradtságot nem ismerve tanórán kívüli programokra, szabadidős tevékenységeket szervezve kerékpár-és gyalogos túrákra, vándortáborokba vitte tanulóit.

   Kiss Géza, az Árpád Fejedelem Tagiskola pedagógusa, tagintézvény-vezetőhelyettese
  Igazi tanáregyéniség, aki ismereteinek naprakész frissességéről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzéseken való részvétellel gondoskodik. A Határtalanul program iskolai koordinátora, az Infomatador körzeti informatikaverseny megálmodója, és főszervezője. Szakmai munkájában folyamatosan kutatja az új utakat, az innovatív megoldásokat. 

  Máthéné Tóth Edit, az Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa
  Fontos számára a valódi értékek közvetítése és elfogadtatása a szülőkkel, diákokkal egyaránt. Rendkívüli érzékkel fedezi fel tanítványai között a tehetséges gyermekeket, fejleszti képességeiket. Éles szemmel találja meg a rájuk szabott pályázatokat, versenyeket. Tehetséges diákjait lelkesen készíti fel városi, megyei és országos versenyekre, ahonnan mindig dobogós helyezéssel térnek haza.

  Róth Zoltánné, a Dózsa György Tagiskola pedagógusa
  Jó érzékkel ismeri fel az anyanyelv területén tehetséges tanulókat, akik számos megyei, országos versenyen is öregbítik iskolájuk, városuk hírnevét. A pedagógusok önértékelési folyamatában is oroszlánrészt vállal, és mint munkaközösség vezető is számíthatnak szakértelmére, segítségére mind kollégái, mind vezetői.

  Tóth Orsolya Csilla, a Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa
  Mindennapi munkáját az igényesség, tervszerűség, a tanítványaival való sokoldalú törődés jellemzi. Szívügyének tekinti a tehetséggondozást. Matematika versenyeken diákjai előkelő helyeken szerepelnek. Az idei tanévtől munkaközösség-vezetői feladatokat is ellát. Pályázatok írásában aktívan tevékenykedik, kreatív ötleteire számíthatnak pályázatíró társai.

  Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző kazincbarcikai pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz.
  A szakmai kuratórium javaslata alapján 2022-ben „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat vehetett át Pálkövi Zoltánné, a Dózsa György Tagiskola tagintézmény-vezetője.

  Pálkövi Zoltánné 1982-ben kezdte meg pedagógusi pályáját Kazincbarcikán a Központi Általános Iskola matematika-kémia szakos tanáraként. 1995-től a Dózsa György Úti Általános Iskola tantestületét erősítette.  Kitartása, precíz, pontos munkavégzése, terhelhetősége, munkája iránti elkötelezettsége is hozzájárult ahhoz, hogy 2004-től vezetői feladatokkal is megbízták és először helyettesként, majd igazgatóként és az intézményi racionalizálások után tagintézmény-vezetőként is remekül helytállt. Aktív részese volt az intézményi minőségirányítási rendszer kiépítésének. Vezetése alatt került kialakításra a városban az elsők között az iskola számítógépes terme. Az évben Budapesten vehette az oktatási miniszter által adományozható szakmai elismerést, a Német László-díjat.

  Gratulálunk minden kedves pedagógusunknak az elismerésekhez és kívánjuk, hogy aktív kollégáink további szakmai sikereket érjenek el, akik pedig nyugdíjba vonulnak pihentető és tartalmas éveket éljenek át sok-sok örömben és boldogságban!

  Az esemény képgalériára ide kattintva tekinthető meg!