Csallóközi csavargásunk

  A pollackos diákok a Határtalanul pályázat keretein belül több napos kiránduláson vettek részt Csallóközben!

  Iskolánk 43 diákja 4 pedagógus kíséretével „Határtalanul” kiránduláson vett részt.

  A Csallóköz a Felvidék egyik legszebb, természeti és épített örökségekben leggazdagabb vidéke. Célunk az volt, hogy tanulóink ennek a vidéknek néhány nevezetességét megismerjék, történelmi, irodalmi és földrajzi tudásukat szélesítsék.

  2023 április 12-én hajnalban indultunk, első állomásunk Komárom volt, ahol a Monostori Erődben ismerkedtünk annak rendeltetésével, termeivel, érdekes filmforgatási helyszíneivel, megcsodáltuk a dunai panorámát. Majd átmentünk Komárnóba, ahol a történelmi belváros és az Európa-Park gyönyörű épületeivel, történelmi személyek szobraival ismerkedtünk. Megkoszorúztuk Jókai Mór és Egressy Béni szobrát.

  Másnap Csallóközaranyosra, a magyarlakta településre utaztunk. A Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda Igazgatónője bemutatta az iskolát, majd diákjaink az ottani gyerekekkel ismerkedtek, játszottak. Megnézhettük a helyi tájházat is, közben az ottani diákokkal és pedagógusokkal beszélgettünk. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, a gyerekek szívesen maradtak volna még, de tovább kellett indulnunk, mert a gútai hajómalom várt minket.

  Harmadik napunkon a dévényi várhoz látogattunk, majd Pozsonyban a zuhogó eső ellenére a várat, a belváros híres épületeit, a Szent Márton templomot, a régi parlamentet és a Prímási palotát is megtekintettük. Hazafelé Dunaszerdahelyen a DAC stadiont láttuk.

   Április 15-én, hazaindulás előtt a bősi vízi-erőművet tanulmányozhattuk. Mindannyian életre szóló élményekkel lettünk gazdagabbak.

  A kirándulás képei ide kattintva tekinthetőek meg.