Vegyipari Pályaorientációs Nap – 2023.05.25.

  Iskolánk egy maroknyi hetedikes csapata, 2023. május 25-én (csütörtökön) délelőtt részt vett, a Miskolci Egyetem főépületének díszaulájában megrendezett V. Vegyipari Pályaorientációs Napon.

  A tematikus napon bemutatkozott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara és az Anyag- és Vegyészmérnöki Kara is.

  Képviseltette magát a kazincbarcikai BorsodChem Zrt, a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia Zrt. és a sajóbábonyi KISS Cégcsoport.

  Jelen volt a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Miskolci Szakképzési Centrum több tagintézménye, az Irinyi János Református Oktatási Központ és több más szakközépiskola.

  A köszöntők és a rövid előadások után a Miskolci Egyetem és a 3 vegyipari vállalat egy-egy rövid kisfilmet mutatott be. Minden kisfilm után a Facebook-on, ki lehetett tölteni egy 3-3 kérdésből álló kvíz tesztet, mellyel el lehetett nyerni a 3 vegyipari vállalat ajándékait. A felvezető műsort egy szakközépiskola diákjainak kísérleti bemutatója és a kvízjátékok nyereményeinek átadása zárta.

  Ezt követően hetedikes tanulóink végiglátogathatták a kiállítók standjait, ahol a duális képzésen kívül további lehetőségekről is érdeklődhettek, érdekes és látványos, olykor nagy hanghatásokkal együtt járó kísérleteket is végezhettek, mindenhol játszhattak és sok-sok ajándékot kaptak. A főépület belső udvarában is meglepetések várták őket. A BorsodChem Zrt-nél társasjátékot játszhattak, a MOL Petrolkémia Zrt-nél pedig elektromos kerékpárokat hajthattak.

  A hangulat egész nap kiváló volt. Csodálatos élményekkel gazdagodva tértünk vissza kora délután Kazincbarcikára.