Vegyipari Pályaorientációs Nap – 2022.05.17.

  Iskolánk egy maroknyi nyolcadikos csapata, 2022. május 17- én (kedden) délelőtt részt vett a Miskolci Egyetemen megrendezett Vegyipari Pályaorientációs Napon.

  A tematikus napon bemutatkozott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara, valamint a Műszaki Anyagtudományi Kara.

  Képviseltette magát három nagy vegyipari cég, a kazincbarcikai BorsodChem Zrt, a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia Zrt. és a sajóbábonyi KISS Cégcsoport.

  Képviseltette magát a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, valamint a Miskolci Szakképzési Centrum több tagintézménye és több más szakközépiskola.

  A köszöntő és a rövid előadások után a Miskolci Egyetem és a 3 vegyipari vállalat egy-egy kisfilmet mutatott be, melynek végén a jelenlévők Kahoot! játékban vehettek részt. Az egyik ilyen játékot, Máthé Csenge iskolánk 8. b osztályos tanulója nyerte meg, aki egy okosóra boldog tulajdonosa lett. Gratulálunk!

  Ezt követően végzős diákjaink végiglátogatták a kiállítók standjait, ahol a duális képzésen kívül további lehetőségekről is érdeklődhettek, érdekes és látványos, olykor hangos kísérleteket is végezhettek és mindenhol sok ajándékot kaptak.

  A hangulat egész nap kiváló volt, csodálatos élményekkel gazdagodva tértünk vissza kora délután Kazincbarcikára.