Pénz7 a Kazinczyban – 2021.03.03-03.04.

  Iskolánk is csatlakozott a 2021. március 1 – 2021. március 5. között tartó Pénzügyi és Vállalkozói Témahéthez.

  A témahét célja az volt, hogy az alsó – és felső tagozatos tanulóink játékos formában alapszintű pénzügyi ismereteket szerezzenek.

  2021. március 3-án (szerdán) az első szünetben iskolánk aulájában, felső tagozatos tanulóink KAHOOT! játékot játszottak, osztályonként 4 fős csoportokba rendeződve. Ennek a 15 kérdésből álló kvízjáték témája: Pénzgazdálkodás a mindennapi életben volt. ezen a teszten a legtöbb pontot a 7.b osztály érte el, mellyel megnyerte ezt a versenyt. Második helyezést ért el a 8.b osztály és harmadik helyen zárt a 8.a osztály. Gratulálunk mindenkinek!

  Ugyanezen a napon Garai – Juhász Renáta, a Kazinczy Ferenc Tagiskola szociális segítője a Pénz7-hez kapcsolódóan a 7.b osztályban a gazdaság szereplőivel-, az 5.b osztályban a családi költségvetéssel kapcsolatban tartott előadást, mely egy, a témáról szóló kisfilm megtekintésével vette kezdetét.

  2021. március 4-én (csütörtökön) az alsós évfolyamba járó diákokkal (3.b, 4.a, 4.b) a pénz beosztásának fontosságáról beszéltek. A gyerekekkel csoportokra bontva dolgozták fel a témát, melyet megelőzött „A tücsök és a hangya” című rajzfilm megtekintése. A 8.a osztállyal a családi költségvetésről beszéltek.

  A Pénzügyi és Vállalkozói Témahétről részletesebben az alábbi linkre kattintva olvashatnak:

  https://www.penz7.hu/

  A foglalkozásokon készült képeket iskolánk Facebook oldalán tekinthetik meg.