Erasmus+ 2023. február 06-12.

  2022-1-IT02-KA210-SCH-000082907

  „Continuos transformation for a sustainable planet”

  Iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be az Erasmus+ program által támogatott kisléptékű partnerségi kapcsolatok kiépítésére a „Folyamatos átalakulás egy fenntartható bolygóért” címmel.

  A pályázat keretében Olaszország (Martina Franca), Törökország (Isztambul) és Románia (Gyulafehérvár) egy-egy iskolája vállalt együttműködést a környezetvédelem érdekében végzett tevékenységek lebonyolításáért.

  Személyes találkozókon mutatjuk majd meg az egymás iskolájában és a térségükben a fenntarthatóbb jövőért zajló munkát.

  Az első találkozóra az olaszországi Martina Franca-n került sor 2023. február 06-12 között.

  A hét során olyan műhelyfoglalkozásokon, kirándulásokon vehettünk részt, melyeket tanítványaiknak is rendszeresen szerveznek a környezettudatos életre nevelés jegyében.

  Projektüléseken vitattuk meg a pályázatban foglalt vállalásainkat és a megvalósításukra kidolgozott terveket, programokat. Az elkövetkező hetekben, hónapokban változatos tevékenységekkel fogjuk iskolánkban a környezettudatosságot népszerűsíteni.

  Megegyezésünk szerint ezeket a tevékenységeket dokumentáljuk és a többi ország iskoláival az előre haladásunkról online megbeszéléseken egyeztetünk.

  A Martina Franca-i találkozón bebizonyosodott, hogy minden részt vevő ország szívén viseli a fenntartható jövő ügyét és reméljük, hogy együttműködésünkkel hatékonyan tudjuk mindezt képviselni és diákjaink gondolkodásmódját ez iránt érzékenyebbé tenni.