A Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának Elismerő Oklevele a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára

  Az elmúlt év decemberében ismét meghirdette “Legyen az ünnep még szebb” címmel karácsonyi városszépítő versenyét a kazincbarcikai Egyesületek Fóruma.

  Mint a hétfői díjátadón Dienes Mária, az egyesület elnöke elmondta, fontosnak érzik, hogy a közösségek együtt készüljenek az év legjobban várt ünnepére. Megköszönte a pályázóknak, hogy hozzájárultak az ünnep várásához, dekorációjukkal szebbé tették az ünnepet.

  Mint Dienes Mária elmondta, bizonyosan lehettek szebb dekorációk is, de ez pályázat volt, csak azok közül választhatták ki a legjobbakat, akik pályáztak.

  Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a felhívásban előbbre kell lépniük, mert nagyon sok családi házat öltöztettek gyönyörű dekorációba, de ebben a kategóriában nem érkezett be pályázat. Az egyesület bízik abban, hogy a hagyomány az idei év decemberében folytatódik, s többen vállalkoznak majd arra, hogy pályázzanak, szebbé tegyék az ünnep várását.

  Mint ahogyan a cikkben is olvasható volt, a legszebben díszített intézmény kategóriában iskolánk is elismerő oklevélben részesült.

  Iskolánkban az aula díszítése – ahogyan a most díjazott karácsonyi is – Kovácsné Üveges Bernadett tanárnő koordinálásával valósul meg.

  Kolléganőnk munkáját a dekorációk elkészítésében Lőrincz Györgyi és Gyenes Judit tanárnők és Dobos Norbert tanár úr segíti.

  A dekorációk elkészítésében oroszlánrészt vállalnak iskolánk felső tagozatos tanulói is.

  Az aula díszítése igazodik az évszakokhoz, az állami- és az egyházi ünnepekhez, de aulánk farsangkor és ballagáskor is ünnepi díszbe öltözik. Ezek a díszítések mindig különböznek az előző évitől, nincs két egyforma egyik ünnephez kapcsolódóan sem.

  Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a segítségét, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy iskolánk is elismerő oklevelet kaphasson a karácsonyi díszítésért.