Költészet napja 2022

    „Ami megfogja az emberi lelket, ami széppé teszi a mindennapokat, ami elűzi a gondokat, megfogalmazza a helyes utat az egész, vagy egy nép számára, segít észrevenni a körülöttünk lévő szépségeket: ez a költészet.”

    1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a „költészet napját”, emléket állítva sok-sok évszázad híres vagy méltánytalanul elfelejtett költőjének.

    Iskolánkban- a Dózsa György Tagiskolában- hagyománnyá vált, hogy műsorral köszöntjük e napot. Ebben az évben az iskolarádión keresztül emlékeztünk. A bevezető mondatokat követően, olyan életrajzi részletek, versek hangzottak el, amelyek József Attila tollából születtek.  Bulláné Farkas Beáta, Róth Zoltánné és Tóth Tiborné felkészítésében, a 4.a, a 7.a és 7.b versszerető diákjai tolmácsolták a költeményeket. A műsort színesítették a költő verseinek zenés feldolgozásai.

    Bízunk benne, hogy ezen a napon közelebb kerültünk a versekhez, és a hétköznapokban is megállunk egy pillanatra, hogy meghallgassuk vagy elolvassuk irodalmunk egy-egy gyöngyszemét.