Országos Dürer matematikaverseny (2023)

  2023 január 13-án, 14-én és 15-én került megrendezésre a Dürer matematikaverseny döntője.

  2023. január 13-án pénteken három fős kis csapatunk a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban mérhette össze tudását az oda érkező diákokkal. Érkeztek csapatok Gödöllőről, Hatvanból, Egerből, Nyíregyházáról, Miskolcról, Sárospatakról … és Kazincbarcikáról.

  Az első nap 5 kifejtős feladatot oldottak meg a versenyzőink, majd egy logikai játékban, melynek a stratégiájára rá kellett jönniük, kétszer is sikeresen legyőzték a szervezők valamelyikét.

  14-én szombaton matematikai váltóverseny volt a csapatok között. A váltóverseny lényege, hogy egyszerre csak egy feladattal foglalkoznak a gyerekek, majd a megoldásaik beadása után kapják a következő egyre nehezedő feladványt. Minden sikertelen válasz után pontlevonás jár. Közben az utolsó 10 percig kivetítőn nyomon követhetik a verseny pillanatnyi állását. A mi kis csapatunk a KOCKASAJT néven szárnyalt a versenyen.

  A versengésen túl, mindkét nap nagyon szervezett volt. A gyerekek részt vehettek Dürer Dollár gyűjtögetésen, melyek természetesen matematika feladványok megoldásáért jártak. Például: matekos szabadulószoba, QR-kódos nyomkeresés, bingó, sudoku. A gyűjtött DD-ral az eredményhirdetés előtt még licitálni is lehetett értékes vagy kevésbé értékes, de vicces vagy éppen a versenyre emlékeztető dolgokra.

  A két nap alatt a résztvevők rengeteg tudással és élménnyel gazdagodhattak. Ami pedig egyáltalán nem elhanyagolható teljesítmény, hogy a két nap összesítése után ezen az országos matematikaversenyen az iskolánkat képviselő csapat 5. helyezést ért el.

  A csapat tagjai: Söderberg Kajsa 7. a, Söderberg Ebba 8. a, Orbán Péter Márk 8. a osztályos tanulók.

  Felkészítő tanár: Soltészné Gál Brigitta.

  A kiemelkedő eredményükhöz szívből gratulálunk!