Iskolánk diákönkormányzata minden évben szervez mézeskalács kiállítást.
Az idén is szebbnél szebb alkotásokat készíttetek a gyerekek és segítőik.
Palkó Áron korábbi mézeskalács receptje:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 20 dkg porcukor,
- 2 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanás Kotányi mézeskalács-fűszerkeverék,
- 2 egész tojás,
- 2 evőkanál margarin és
- 20 dkg méz.
Sütés előtt pár nappal elkészíthetjük a tésztát, és hűtőben tároljuk folpackba csomagolva. Ha a formákat kiszaggattuk, akkor kenjük meg tojásfehérjével. Szép fényes lesz tőle. Egymástól távolabb süssük a mézeskalács-formákat, hogy ne süljenek össze. Írómáz a díszítéshez: 1 tojásfehérje, kb. 20 dkg porcukor és 3 lapos evőkanál étkezési keményítő.
A mézeskalács tortát és a kisvonatot az iskolánk 45. éves szülinapja alkalmából sütöttük. Forrás: