Informatika, robotika tanulása, tanítása (2021)

    2021. június 3-án iskolánk két pedagógusa és három tanulója egy rendkívül érdekes szakmai napon vehetett részt Edelényben a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda szervezésében, melynek témája az informatika, robotika tanulása, tanítása volt.

    Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek

    Ezen a programon megtekinthettek két bemutató órát, amelynek tanulóink aktív részesei lehettek. Az első órán a vulkánkitöréstől kellett megmenteni a LEGO-ból épített házukat, melyhez ők maguk tervezhették meg a robotjukat. A második óra egy játékos matematikaóra volt, amelyen a táblagépek használatába nyerhettek betekintést. Később a gyerekek megnézhették a 3D-s nyomtató működését, és részt vehettek egy digitális testnevelés órán. A pedagógusok több előadást hallgathattak meg: hogyan, milyen módon használhatják az informatikai, robotikai ismereteket nem csak informatikaórán.

    Nem érhető el leírás a fényképhez.

    A szakmai napon Söderberg Kajsa (5. a), Söderberg Ebba (6. a), Orbán Péter Márk (6. a) osztályos tanulók és Kummer Andrea, Simon Katalin pedagógusok vettek részt.