Ma 2019. június 18., kedd, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

Facebook oldalunk

FTH jelveny

Címlap Tanórán kívül Művészeti szakkörök
Művészeti szakkörök

Rajz: Gyöngyi Istvánné, Gyenes Emese

Szerencsés helyzetben vannak azok a tanulók, akik szeretnek képzőművészettel foglalkozni, hisz Gyöngyi Istvánné Marika néni sok-sok éve adja át nekik tudását az általa vezetett szakkörön. Tizenegyedik éve pedig a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény grafikai tanszakán is várja a gyerekeket. Itt sajátítják el a különböző festészeti eljárásokat és technikákat. Megismerkednek sokféle anyaggal és eszközzel.

Néptánc

Iskolánkban Ipacs Szilvia és Tóthné Zahari Ildikó viszi táncba a gyerekeket heti egy alkalommal. Kicsik és nagyok modern– és társastánc formációkat tanulnak, valamint a néptánccal illetve a népi gyermekjátékokkal is megismerkednek. Állandó szereplői az iskolai és városi rendezvényeknek, melyeken örömmel vesznek részt.

 Furulya – Muszka Marianna

A szakkör törzsanyagát nagy részben az énekkönyv dalai teszik ki. Így a szakkör tanulói az adott osztály dallam és ritmuskészletét részletesebben megismerhetik. A szolmizálás és kottaolvasás ábécés hanggal sem okoz gondot a gyerekeknek. Az ünnepekre és az aktualitásokra is odafigyelünk. Szívesen hoznak a gyerekek ötleteket a film élményükből. Ha módunk van rá, megpróbálunk ehhez is alkalmazkodni. Szívesen lépnek fel ünnepeken, és más alkalmakkor is a szakköröseim.

Énekkar – Dr.  Jankáné Vajda Éva

Alsós énekkar:

A 2-4. osztályos tanulókat várja szeretettel. Az énekkaron nagy gondot fordítunk a tiszta éneklésre, sokféle beéneklő gyakorlaton keresztül. Főleg egyszólamú gyermekdalok éneklésével alakítjuk az egységes hangzást, valamint kánonokat éneklésével alapozzuk a többszólamú éneklést. A dalokat ritmushangszer kísérettel tesszük még szebbé.

A felsős énekkaron elsősorban a népdaléneklési versenyekre készülünk. Különböző tájegységek dalait, éneklési technikáját, díszítési módját sajátítják el a tanulók.  Laci bácsi segítségével pedig megzenésített verseket éneklünk. 

boldogiskola


feed-image Hírkövető


Támogatja a Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.