Ma 2019. június 19., szerda, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.

Facebook oldalunk

FTH jelveny

Címlap Hírek A világ legnagyobb tanítási órája
A világ legnagyobb tanítási órája PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. október 04. csütörtök, 08:24

A világ legnagyobb tanítási órája

 A világ legnagyobb tanítási órája

 

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola is csatlakozott „A világ legnagyobb tanítási órája” /The World’s Largest Lesson/programhoz, melynek keretében a tematikus angol órákat szeptember utolsó hetében tartották.

 

A 2. b osztályban egy technika óra és egy napközis foglalkozás keretében, a 2015-ös program anyagát dolgozták fel. A foglalkozás első felében a projekttel ismerkedtek és azokról a globális célokról beszélgettek, amik a kisiskolásokhoz közel állnak és vannak róla ismereteik, pl. Bolygónk védelme, Egészséges élet, Megújuló energia. A foglalkozás második felében a 2018-as program „Te is lehetsz világvédő” című témával foglalkoztak. Itt megerősítették a gyerekeket abban, hogy mindenkiből lehet világvédő. Összegyűjtötték az ezzel kapcsolatos tulajdonságokat és összképet is rajzoltak. Az órákat tartó tanítónő tapasztalatai szerint, ez a foglalkozás is azt igazolja, hogy a gyerekeknek sok ismeretük van a témával kapcsolatban, nagyon érdeklődőek és vannak ötletes megoldási javaslataik.

 

A 3. a osztályban az órát tartó tanítónő interaktív táblára vetítette ki a feladatokat. Nagyon tartalmas beszélgetést folytattak az óra során. Főbb témák: élelem, ivóvíz, szén-dioxid kibocsátása, szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás. (papír, üveg, ruhanemű). természetvédelem. Felelevenítették a természetjáró túráik során megbeszélt magatartásformákat, valamint a szerencsés földrajzi helyzetükből adódó javainkat: ivóvíz, évszakok váltakozása, mezőgazdaság, állattenyésztés. Az órát tartó tanítónő tapasztalatai szerint, a gyermekek előzetes ismeretei nagyon széles körűek, tájékozottak ebben a témában. Jó hangulatú, lelkes beszélgetés volt. Megbeszélték, hogy az órán elhangzottak szellemében próbálnak élni és segítik a tőlük rosszabb sorban élő embereket.

 

Az 5. b osztály is csatlakozott „A világ legnagyobb tanórája” elnevezésű , nemzeteket átölelő programhoz, amelynek keretében az osztályfőnöki órán emberek millióit érintő problémákról, azok lehetséges megoldásairól, globális célokról beszélgettek. A tanóra végén megfogalmazták, hogy bárkiből lehet „világvédő”. A gyerekek összegyűjtötték, mit tehetnek azért, hogy a világ egy kicsit jobb legyen. Az órát tartó tanárnő tapasztalatai szerint, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, sok eredeti ötletet hallhattak egymástól és igazi élmény volt beszélgetni velük!

 

A 6. osztályban az 5 órás nyelvi csoportban megnéztek egy 6 perces angol nyelvű filmet. Ezt követően 3-4 fős csoportokban megbeszélték a globális célokat (Global Goals). Végigolvastak egy képregényt és kiemelték azt a 3 feladatot, ami helyi szinten a gyerekekre vár(hat). Végül szintén csoportmunkában egy-egy puzzle kirakása volt a feladatuk, melyből kitalálhatták, hogy melyik célhoz kapcsolódnak. A 8. osztályos csoportban ugyanezeket a feladatokat csinálták végig. Az órákat tartó tanárnő tapasztalatai szerint az volt a különbség a két csoport között, hogy a nyolcadik osztályosok már jobban kommunikáltak, több szakszót tudtak használni angolul. Mindkét csoport érdeklődő és aktív volt. Jókedvűen repült el a Világ legnagyobb tanórája!

 

A Világ legnagyobb tanóráját a 8. b osztályban is megtartották. Az óra angolul zajlott. A honlapon lévő videó megtekintése után beszélgettek. Az órát tartó tanárnő tapasztalatai szerint a fenntarthatósági problémákról sokat kell beszélgetni a gyerekekkel, hogy a mindennapok részének érezzék.

 

42978721 1903041413074717 1516717982040981504 o

 

 A Világ legnagyobb tanítási órája keretében megtartott tematikus órákon készült további képeket, az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.    

Módosítás dátuma: 2018. október 19. péntek, 08:44
 

boldogiskola
Támogatja a Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.